Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

İMKANSIZ PERİLER
METRO Group ve satış şirketlerinin Milliyet Gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği içinde yürüttüğü “METRO Group’un Çağdaş Kızları Projesi” İmkansız Periler başlığı altında kitaplaştırıldı.

Eğitim masrafları üstlenilen 1000 kız öğrenci içinden en başarılı olanlarını il il gezerek ziyaret eden METRO Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanları, eğitim gören genç kızların hayat hikayelerini amatör bir ruhla kaleme aldı. Hiçbir kar amacı güdülmeden yürütülen projeden elde edilen gelirin, yine kız çocuklarının eğitimi için oluşturulan “İmkansız Periler” fonuna aktarılacağı belirtildi.

Çocuklardan dinledikleri hikayelerin “İmkansız Periler” isimli kitabın çıkışına kaynaklık ettiğini söyleyen Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu. "tamamen amatör bir ruhla hareket eden ekip arkadaşlarımla birlikte ortaya bir eser koymanın gururunu yaşıyoruz. Bu kitabın satışından elde edilecek gelir, kız çocuklarına yardım amacıyla kullanılacak. Metro ve Real mağazalarının raflarında bu kitabı satışa sunuyoruz. Ayrıca D&R mağazalarında da bulma imkanı olacak. Hiçbir kâr beklentisi güdülmeden, tamamen kişisel sosyal sorumlulukla yola çıktık. Kitabın satışı için şimdi herkesten destek bekliyoruz" dedi.

“KENARA ÇEKİLMEYİ İÇİMİZE SİNDİREMEDİK”

Sürdürülebilirlik kavramının Metro olarak sosyal sorumluluk anlayışlarının en önemli öğesi olduğunu vurgulayan Tümbek “Çocuklar için gerekli olan ücreti yatırıp, kenara çekilip beklemeyi içimize sindiremedik. Yeni bir şeyler ortaya koymalıydık, bu çocukların sosyal hayatlarına daha fazla katkı sağlamak gerekiyordu. İşte bu noktada aklımıza bir fikir geldi. Çocuklarımızı ziyaret edip, imkansızlıklar içinde çabalayanların hayat hikayelerini dinleyecektik. Sekiz kişiydik ve Türkiye’nin 10 iline bizzat gidip, kız çocuklarının yaşadıkları ve eğitimlerini sürdürdükleri yerlere ulaştık. En azından bir gün onlar gibi hissettik. Onlar gibi yaşadık hayatı. İmkansızlıklarını paylaştık, destek olduk onların zorlu yaşam mücadelelerine. 20 yıllık iş hayatımda beni bu kadar etkileyen bir başka projeye daha imza atmadım. Bir anne olarak bu proje hayata bakışımı değiştirdi” diye konuştu.

BİR KÖŞE YAZISI VE BİR ASKER MEKTUBU”

Nurdan Tümbek Tekeoğlu, bu konudaki ilk adımın Milliyet Gazetesi’nde Meral Tamer’in köşe yazısını okumasıyla başladığını belirterek girişimin çıkış öyküsünü şöyle anlattı:

“Sevgili Meral Tamer’in köşesine gözüm takıldı. Ağrı’da askerliğini yapmakta olan Mahfuz isimli bir erin mektubuna yer vermişti. 20 YTL’lik aylığı olan Mahfuz, asker maaşını Baba Beni Okula Gönder kampanyasına bağışladığını açıklıyordu. Asker Mahfuz’un kızkardeşi de okula gitmiyordu ve bu beni oldukça etkiledi. İmkanları son derece sınırlı bir askerin, hepimize verdiği büyük bir ders olarak gördüm ben davranışı. Hemen telefona sarıldım ve Meral Tamer’i aradım. İlk planda METRO Group olarak 100 kız çocuğunu okula kavuşturacağımızı söyledik. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bizim için Muş ilinden 100 kız çocuğu belirlemişti. Bunun üzerine Muş’a gitme planlarımız ortaya çıktı”.

“İSTANBUL’DA OTURMAK YERİNE MUŞ’A GİTTİK”

Projenin gelişimini “İstanbul’dan oturup, proje yürütmek ve yönetmek aslında çok kolay. Asıl zorluk desteklediğiniz ve hayatlarına dokunduğunuz insanlarla aynı havayı soluduğunuzda ortaya çıkıyor” sözleriyle niteleyen Tümbek, şöyle devam etti:

“Muş, sosyal gelişmişlik açısından Türkiye’nin hep son iki ili arasında gösteriliyor. Sinema yok, tiyatro yok, sosyal hayat diye bir şey yok. İçimiz ezildi, bir acı duyduk kalbimizde. Devletin verdiği yaklaşık 30 liralık aşı parasını alabilmek için Muş’ta pek çok çocuk dünyaya geliyor. Yeterli okul olmadığından, yurt olmadığında bu çocuklar okula gönderilmiyor”.

"ÇAĞDAŞ YAŞAM DERNEĞİ ÖNCÜLÜK ETTİ”

Destek verdikleri kız çocuklarının sayısını artırma düşüncesinin ilk olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan tarafından ortaya atıldığını, METRO Group ve şirketleri Metro Toptancı Market, Real Hipermarketleri ve Emlak Yönetim şirketiyle birlikte 1000 kız çocuğunun eğitim masraflarını karşılamayı hiç düşünmeden kabul ettiklerini söyledi.

Nurdan Tümbek Tekeoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şimdi şöyle bir geriye dönüp baktığımızda ne kadar faydalı bir projeye imza attığımızı görebiliyorum. 1000 kız çocuğu okuluna yeniden kavuştu. Evet bu 1000 kız çocuğu erken yaşta evlendirilmeyecek. Bu 1000 kız çocuğu içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı olacak ve çareler üretecek