Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

HALİC'E 15 KAPI
9 Nisan 2009 – 29 Nisan 2009 tarihleri arasında, Rezan Has müzesinde C blok sergi salonunda izleyici ile buluşacak olan “Haliç’e Onbeş Kapı” isimli sergi; birçok gezginin, ressamın, edebiyatçının çalışmalarına konu olan Haliç ve surlarla çevrili kıyılarında yer alan sur kapılarından artakalanları anlatıyor.

Sergide yer alan, kent içinden Haliç’e doğru çıkışı ifade eden panoramik fotoğraflar; eski kapı noktalarından alınan güncel imajlarla desteklenerek; izleri silinmeye yüz tutan Haliç Kapıları’ndan—Bahçe Kapı, Yeni Camii Kapısı, Balıkpazarı Kapısı, Zindankapı, Odunkapı, Ayazmakapı, Unkapanı Kapısı, Cibalikapı, Ayakapı, Yenikapı, Petrikapı, Fener Kapısı, Balat Kapısı, Ayvansaray Kapısı ve Eyüp Kapısı- gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Haliç’in tarihi katmalarının altında gizlenen zengin günlük hayatı belgeliyor.

1810 yılında mühendis Seyyid Hasan tarafından hazırlanan Su Yolu haritası temel alınarak, onun çizdiği “Haliç’in On Beş Kapısı”’nın izinin sürüldüğü sergide, onyedinci yüzyıl yazarı Eremya Çelebi Kömürcüyan ile yüz küsur sene sonra onun yazdıklarının üzerinden geçen Sarkis Sarraf Hovhannesyan’ın kitaplarından alıntılarda yer almakta.

Bugün ayakta kalan Cibali Kapı’dan geçerek ulaşacağınız Rezan Has Müzesi, ondokuzuncu ve yirminci yüzyıl başı haritaları ile güncel kent planlarının karşılaştırılması yöntemiyle saptanan “Haliç’in On Beş Kapı’sını sizler için aralıyor.