Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

SAİT MİNGÜ'DEN YENİ SERGİ
'DNIWER” (2008) adlı, ilk sergisinin ardından Sait Mingü, x-ist’teki ilk kişisel Sergisi “Sinir Krizi” ile 1 – 17 Ekim tarihleri arasında izleyicisiyle buluşuyor. Mingü, 2008’de x-ist’te gerçekleşen “Kesişme III” adlı grup sergisi kapsamındaki figüratif ve dışavurumcu çalışmalarıyla sanatseverlerle tanıştı

Beyazperdeden tanıdık figürlerin ağırlıkta olduğu “DNIWER” adlı bu serginin ardından sanatçı, “Sinir Krizi” adlı ilk kişisel sergisinde bizleri, daha geniş bir perspektiften bakan, kent hayatının içinden karakterlerle karşılıyor.

Bu figürler, içinde bulundukları sinirlilik halleriyle dikkatimizi çekiyorlar. Kalabalığın ve koşuşturmacanın içinde hissettiklerini bastıran kent insanını, yalnız kaldığı anlarda ya da onu bir arada tutacak dayanakları kalmadığında aniden yakalayıveren kriz ve kopuş anlarının içinde ya da eşiğindeler. Sanatçı, çağdaş insanın önceden tahmin edilemez bu ruh hallerini samimi bir gözlemle dışavuruyor.

Mingü, bu figürler aracılığıyla yansıttığı durumları “yuva dediğimiz evlerimiz bile her gün azar azar biriken olumsuzlukların birden patlamasıyla bambaşka bir anlama bürünebiliyor, duvarlar üstümüze üstümüze gelebiliyor” diyerek ifade ediyor.

Sait Mingü, İstanbul, 1977

2001’de Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan Mingü, 2006 yılına kadar Güzel Sanatlar / Saatchi & Saatchi’de sanat yönetmenliği yaptı. 2007 yılında, İzmir Alaçatı’da ilk kişisel sergisini gerçekleştiren sanatçı, 2008 yılında x-ist’te, “Kesişme III” adlı karma sergide yer aldı.

Abdi İpekçi Cad.,
Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D.2,
Nişantaşı / İstanbul
T: +90 212 291 77 84
F: +90 212 343 69 35
www.artxist.com