Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

HALİME ODAĞ VAKFI YAYINLARI
Son yıllarda ülkemizde psikanaliz ve psikoterapi eğitimine ilgi sevindirici bir artış östermiştir.İstanbul, Ankara ve İzmir’de bir çok eğitim grubu kurulmuştur.. Bu gruplarda Seminerler, grup uygulamaları ve kuramsal dersler sunulmaktadır..

Ancak psikanaliz ve psikoterapi eğitimine artan bu ilgiye karşın adayların yabancı dilden yayınlara bağımlılıkları önemli bir sorundur.. Bu açığı kapatmak için vakfımız özel bir çaba göstermektedir... Bu amaçla İNTİHAR NEVROZLAR 1 NEVROZLAR 2 yayınlanmıştır.. NEVROZLAR 1: anamnez alma, yapısal kuram, dürtüsel kuram, savunma, direnç, prognostik ölçütler, kişilik yapıları gibi temel bilgileri sunar.. Bu konular yayınlarda "Genel Nevrozlar" başlığı altında incelenmektedir.. NEVROZLAR 2: Nevroz kavramı, depresif/obsesif kompülsif/ histerik nevrozlar, anoreksi/bulimi gibi konuları içermektedir.. Kendilik (self) ve kimlik (identite) kavramları üzerinde bir araştırma ve örselenme de (travma) bu konulara eklenmiştir.. Bu konular yayınlarda “Özel Nevrozlar” başlığı altında incelenmektedir.. İNTİHAR: Kitap yazarın yıllar yılı özkıyım tehlikesinde olan ya da kendilerine kıymış hastalarla yaptığı acılı deneyimlerine ve kendi hastalarını özkıyım eylemiyle yitirmiş asistan ve klinisyenlere verdiği denetimlere dayanmaktadır.. Söz konusu deneyimler edebiyattan olgularla (Stefen Zweig, Anna Karenina, Madam Bovary) tamamlanmaktadır..