Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

PERA'DA BİR AKDENİZLİ
Pera Müzesi, Akdeniz'den ilham alan renkleri ve kendine özgü anıtsal formlarıyla Sophia Vari'yi ağırlıyor."Sophia Vari, Heykeller ve Resimler" sergisi İstanbul Tepebaşı'nda bulunan Pera Müzesi'nde 19 Ocak 2014 tarihine kadar ziyarete açık kalacak ve "Uzun Cuma" kapsamında her Cuma ziyaretler 18.00 -22:00 saatleri arasında ücretsiz olacak.

Sophia Vari, Heykeller ve Resimler sergisinde Vari'nin daha önce hiçbir yerde sergilemediği eserleri de yer alıyor. Sanat hayatına bir ressam olarak başladıktan sonra kendisini özgürleştirecek bir ifade aracının peşine düşerek heykelle buluşmuş; "Resim bir yanılsamadır, göz aldatmacasıdır: Ben dokunmak istedim, hacim istedim. Eserin etrafında çepeçevre dönebilmeyi, mekânda ona biçim vermeyi, yarattığım şeyin gerçekten var olduğunu hissetmeyi istedim" Geometriyi, hacmi ve şekilleri alıp onları boşlukta "insanlaştırma" amacıyla yola çıkan sanatçı, başta mermer ve bronz olmak üzere pek çok farklı malzemeyle çalışıyor. Anıtsal heykelleriyle dünyanın dört bir yanında kent meydanlarına konuk olan Vari, tuval ve kolajlarında ise yine hacim, katman ve yüzeyler arası ilişkiler üzerine çalışıyor. Eserlerini oluştururken Akdeniz'in kendine özgü motiflerinden ilham aldığını söyleyen Yunan sanatçı Sophia Vari'nin, açtığı sergiler dünyanın dört bir yanında geniş ilgi uyandırıyor. Türkiye'ye de ilk gelişi değil; daha önce kendisi de ünlü bir ressam ve heykeltıraş olan Kolombiyali eşi Fernando Botero'nun Pera Müzesi'nde açtığı sergi için İstanbul'da bulunmuşlar. 3 yıl sonra Pera Müzesi bu kez, Vari'nin resim ve heykellerini ağırlıyor.