Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

BEYİN İŞLEVLERİNİ HARİTALAYAN CİHAZA TÜRK PATENTİ
Üstün zekalı ya da dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu bulunan çocukların beyin yapılarını fonksiyonel MR görüntüleme tekniğiyle inceleyen Türk bilim adamları geliştirdikleri cihazın patenti için başvurdu.Araştırmalar Hacettepe Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi'nden Prof. Dr. Sirel Karakaş ve Prof. Dr. Hakkı Muammer Karakaş tarafından devlet desteğiyle yürütüldü.

Prof. Dr. Sirel Karakaş, yaptığı açıklamada, hazırladıkları teste tepki veren çocukların fonksiyonel MR'ını çektiklerini, normal, dikkat eksikliği olan ve üstün yetenekli çocuklarda farklı haritalar elde ettiklerini belirtti. Türkiye'de birçok farklı disiplinden kişinin bir araya geldiği çalışmanın sonucunda Hacettepe Teknokent Ödülü aldıklarını vurgulayan Karakaş, ardından üniversitenin teknoloji geliştirme merkezinde Ar-Ge çalışmasına başladıklarını söyledi. Karakaş, şunları kaydetti: “Yazılım ve donanımdan oluşan ürünümüz, beyni uyarmak için değişik bataryaları içeren, hastane ortamlarında da kullanılabilir bir sistem. Yurt dışında bu cihazlar daha ziyade laboratuvar ve temel bilim çalışmaları için geliştirilmiş ve kullanımı oldukça zor. Medikal sınıf olmadıkları için de hastane ortamlarındaki klinik incelemelerde kullanılması mümkün değil. Cihazlarda kullanılan uyarım bataryalarının ise nasıl geliştirildiği belli değil. Uyarım testleri de Türkler tarafından yapıldı Medikal sınıf bileşenlerinden oluşan cihazın, gerek donanımının gerekse yazılımının teknisyenlerin kullanabileceği şekilde tasarlandığını anlatan Karakaş, uyarım testlerinin ise Türk örneklemlerinde yapılmış bilimsel araştırmalara dayandığını bildirdi. Kendisinin aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü başkanlığını, Prof. Dr. Hakkı Muammer Karakaş'ın ise sağlık bakanlığı İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniği başkanlığını yürüttüğünü, bu teknolojinin sahadaki uygulamalarını kurumlarında gerçekleştirdiklerini kaydeden Karakaş, uluslararası firmalarla cihazın üretimi ve pazarlanmasına yönelik ön anlaşmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.