Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

DAYBETTE KÖRLÜĞE JELLE ÇARE
Londra’dan müjdeli bir ‘iddia’ geldi: İleri derece diyabetin yol açtığı körlük, göze enjekte edilecek jel kıvamındaki ilaçla tarihe karışacak. İlaç, ileri yaşlardaki görme kayıpları için de kullanılabilecek.

BİLİMADAMLARI, dünyada yaklaşık 350 milyon insanın mustarip olduğu diyabetin uzun vadedeki sonucu körlüğü engelleyecek bir ilaç bulduklarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama, Londra’da düzenlenen Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği Kongresi’nde geldi. İki dünya devi ilaç firmasının danışmanı Dr. Pravin Dugel, geliştirilen jel halindeki ilaç ile diyabetli hastalarda körlük oluşumunun engelleneceğini savundu. Dugel, özetle şunları söyledi: “Diyabetin yol açtığı körlüğün en önemli nedeni, göz damarlarındaki kanama. Doku bu nedenle retinaya yapışıyor ve bir süre sonra yırtıklar oluşuyor. Yeni geliştirilen jel ise, göze enjekte edilerek, dokunun retinaya yapışmasını erken dönemde önleyerek körlüğü engelliyor.

Kaynak : Hürriyet