Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

RAHMİ M. KOÇ SANAYİ MÜZESİ
İlk bölümü 1996'da Sütlüce'de Tekel'den alınan 12. asırdan kalan Lengerhane binasının restore edilmesiyle açılan Rahmi M.Koç Sanayi Müzesi'ne, 1880 yıllarından kalma tersanenin bugünkü halini bulan müzede sanayinin gelişimine ışık tutacak eserler sergileniyor.

Yurt dışından getirilen uzman restoratörlerin önderliğinde sergilenir duruma getirilir parçalar arasında gezerken, hem bilgileniyor hem de içiniz coşku doluyor. 7.000 esere sahip müzede 5.746 parça sergilenme imkanı bulurken, başta öğrenciler olmak üzere her yaştan ziyaretçi büyük ilgi gösteriyor. Dış ışıklara karşı panjurlarla maskelenmiş loş salonlarda özel ışık efektleriyle sergilenen eserler, eski dönem otomobiller, Abdülaziz'in 1866'da üretilen saltanat vagonu, 1912 model Rus yapımı lokomotif, 1942 Amerikan yapımı Douglas DC3 uçağı, 1944 Amerikan yapımı denizaltının yanı sıra, Atatürk'ün kullandığı 1921 model Ford traktör, 1917 model kamyon, 19.yy bisikletleri, eczane, kunduracı, gemi donatımı, saatçi gibi dükkanlar, ziyaretçiler tarafından ilgiyle izleniyor. Çalışan ev aletleri, içi görünen otomobil, bilgisayarların bulunduğu bölümler, diğer bölümlerde olduğu gibi sergilenme başarıları ile dikkat çekerken ziyaretçiler cafe'de dinleniyor, müzeye doyamayıp tekrar tekrar geziyor, kömürlü gemilerden bir örnek, bir döneme damgasını vuran VW gibi otomobillere kadar daha fazla eser görmek istediklerini belirtiyorlar.