Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

SAMİ GÜNER KUPASI
1991'de kaybettiğimiz ünlü fotoğrafçımızı anmak ve fotoğraf dünyamıza yeni bir heyecan kazandırmak için FOTOGEN tarafından Sami Güner Kupası düzenlenmektedir. Geniş bir yorumla TÜRKİYE konulu gösteri istenmektedir.

Sami GÜNER 1915 yılında Yugoslavya Priştine'de doğdu. İst. Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Merkez Bankasından emekli olduktan sonra tümüyle fotoğraf çalışmalarında yoğunlaştı. Özellikle yurt dışında açtığı sergilerle Türkiye'nin tanıtımında büyük emek harcadı. Çok sayıda ülkenin fotoğraflarını da Türkiye'de sergiledi. Kişisel albümleri yanı sıra geniş çaplı ilgi gören elliye yakın kitabı fotoğrafladı.

FOTOGEN'in ilk başkanı idi. ESFIAP unvanı aldı. 1987'de TÜTAV, 1990 Kültür ve Turizm Bakanlığı Büyük Ödülü'nü kazandı. 21 Şubat 1991 'de Bursa'daki sergi ve gösterisinden dönerken trafik kazasında aramızdan ayrıldı. 1960 sonrasında iş yaşamının ve dış ilişkilerin gelişmeye başlaması basılı malzemelerde ülke fotoğraflarına gerek gösterdiğinde, Sami Güner büyük bir coşku ve sevgi ile her yöreyi fotoğraflamaktaydı. Kuş uçmaz mezralardan kentlerdeki kahvelere iki - üç nesil ülkemizin her yöresinin ve fotoğrafın tadına O'nun çalışmalarıyla vardı.

Bu çalışma, 1960 - 1991 döneminde Türkiye fotoğrafları ile tanınan, ülkemizin her yöresini sevgi ve coşku ile fotoğraflayan sergi ve gösteriler hazırlayan ve pek çok ülkeye taşıyan, Türkiye, doğa ve insan aşığı, FOTOGEN'in kurucu başkanı, 1991'de bir kazada kaybettiğimiz ünlü fotoğrafçımız, ağabeyimiz, dostumuz Sami GÜNER adına düzenlenmektedir.

Saygı ve sevgi ile anıyoruz.

Yarışma Konusu : TÜRKİYEMİZ

Tek ağaç/çiçekten bir köy veya kente, sınırlı bir alandan geniş taramaya, doğadan sosyal konulara ya da sorunlara, tek insandan kalabalık topluluklara Türkiye’mize ilişkin, Sami Güner'in yaklaşımı ile "sevgi, heyecan, bilinç, gözlem ve yorum" nitelikleri taşıyan bir gösteridir istenen.

Teknik:

Gösterinin toplam süresi en fazla 6 dakika olacaktır (en fazla altı dakika). Fotoğraf sayısı, gösterinin akış biçimi - hızı, ses - konuşma - müzik ya da sessiz oluşu gösteriyi hazırlayan veya hazırlayanların kararına bağlıdır. Gösteri PC formatında, en az 1024x768 piksel çözünürlükte 3 adet CD veya DVD olarak teslim edilecektir. Ayrıca duyurularda kullanılmak üzere, gösteriye ait kısa kenarı en az 1200 piksel çözünürlükte olan JPEG formatında bir fotoğraf da CD’lere kaydedilecektir.

Katılım:

Katılım, ilgi duyan herkese açıktır. Tek veya grup çalışması yapılabilir. Yollanan CD-DVD'ler geri yollanmayacaktır.

Değerlendirme:

Seçici Kurul gösterileri izleyecek ve başarılı bulduklarını belirleyecektir. En çok bir yıl ara ile üç yıl başarılı olan Sami Güner Kupası'nı alacaktır. Başarılı olmak için birinci ve ikinci turlarda seçici kurulun salt çoğunluğu yeterliyken, üçüncü turda oybirliği gerekmektedir. Seçici Kurul Cengiz Karlıova, Seyit Ali Ak ve İbrahim Göksungur’dan oluşmaktadır.

Haklar:

Gösterilerin telif hakkı hazırlayanlarındır.

Ancak FOTOGEN, "fotoğraf sanatının desteklenmesi, eğitim ve Türkiye’miz konusunun işlenmesi amacıyla" hazırlayanların adlarını belirterek gösterileri arşivinde koruyabilir; değişik yerlerde gösteriler düzenleyebilir; belirli birikimler oluştuktan sonra seçilmiş fotoğraflarla albüm veya elektronik ortamda yayınlar hazırlayabilir. FOTOGEN açısından, gösterileri hazırlayanların adları belirtilerek albüm ve benzeri basılı ya da elektronik ortamda yayın hazırlanması halinde, gösteri sahiplerine karşı, yayından üç adet verilmesi dışında bir sorumluluk oluşmayacaktır. Gösterileri hazırlayanların böylesi yayınlara katılmama hakları vardır. Herhangi bir çalışma yapılacağında gösteri sahiplerine önceden bilgi verilecektir.

Açıklama, Kimlik ve Adres:

Katılımcılar, gösterilerine ilişkin kısa açıklamayı ve ad - adres - telefon - Email bilgilerini Word sayfası ile CD'lerine ekleyecekler, ayrıca ibrahim@goksungur.com adresine e-mail ekinde yollayacaklardır.

CD veya DVD'ler aşağıdaki adrese kargo ile yollanacaktır :

İbrahim Göksungur

FOTOGEN Fotograf Sanatı Derneği

Tütüncü Çıkmazı No: 4, Galatasaray, Beyoğlu, İSTANBUL

Son Katılma Tarihi

26 Ocak 2009

Değerlendirme

1–17 Şubat 2009

Sonuçların Açıklanması

21 Şubat 2009