Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

YAHUDİ KÜLTÜRÜ ETKİNLİKLERİ
30 Avrupa ülkesinde geleneksel olarak organize edilen “Yahudi Kültürü Avrupa Günü” etkinlikleri bu yıl 6 Ekim 2013 Pazar günü İstanbul İstinye Park AVM’de yapılacak. Türk Yahudileri’nin gelenek ve kültürel öğelerini tanıtmayı amaçlayan etkinlikte Şef Orhan Şallıel’in Los Pasharos Sefardis ile vereceği konserin yanı sıra Şemeş Karmiel Dans Topluluğu’nun dans gösterisi ve Yahudi geleneklerini anlatan bir sergi de yer alıyor.

İlki 1999 yılında yapılan Yahudi Kültürü Avrupa Günü etkinlikleri Yahudilerin kültürel ve tarihi mirasını tanıtma amacıyla düzenleniyor. Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’nın 30 farklı ülkesinde düzenlenen etkinliklerin Türkiye ayağı bu yıl 6 Ekim Pazar günü İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi’nde yapılacak. Tamamı halka açık olan etkinliklerde müzik, dans, lezzet ve fotoğraflardan oluşan program Türk Yahudileri’nin geleneklerini gözler önüne serecek.

Program kapsamında ünlü orkestra şefi Orhan Şallıel’in eşlik edeceği, Türk-Sefarad müziğinin en önemli gruplarından Los Pasharos Sefardis bir konser verecek. Etkinliğin ziyaretçileri ayrıca Sefarad Yahudileri’nin geleneksel yemeği patlıcanlı borekitasın hem tarifini öğrenebilecek hem de tadına bakabilecekler. Şemeş Karmiel Dans Topluluğu ise Yahudilerin tarih boyunca yaşadıkları kültürlerinden ve geleneklerinden esinlendikleri dans gösterilerini halk müziği eşliğinde izleyicilere sunacak. Etkinlikte ayrıca Yahudilerin dini ve kültürel törenlerini yansıtan bir fotoğraf sergisi yer alacak. Sergide yer alacak fotoğraflar ünlü fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın yanı sıra Alberto Modiano ve Belin Rodikli’nin eserlerinden derlendi.