Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

GÖRME ENGELLİLER REHBERLİK YAPACAK
Birçok ülkede düzenlenen Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) projesi Aralık’ta İstanbul’da yapılacak. Etkinliğin amacı insanların görme engellilerin ne yaşadığını anlaması. Onlara da görme engelliler eşlik edecek. Proje kapsamında yaklaşık 25 engelli rehber olarak istihdam edilecek.

Sosyal girişim projesi olan Karanlıkta Diyalog’ta (Dialogue in the Dark) ziyaretçiler, görme duyularını kullanmadan karanlık ortamda hareket edip görme engellilerin ne yaşadığını anlamaya çalışacak. İstanbul’da 6 Aralık’ta Gayrettepe metro istasyonunda yapılacak etkinlikte görme engelli rehberler, 60-90 dakika arasında sürecek tur boyunca 8-10 kişilik gruplara şehir hayatının farklı kesitlerini deneyimletecek ve onların sorularını yanıtlayacak. Etkinliği ziyaret edenler, kalabalık bir caddede yürümeye, metroya/vapura/tramvaya binmeye çalışacak, bir parkta zaman geçirecek. Etkinliğin, bütün bu bölümlerinde gerçeğe en yakın şekilde simule edileceğini belirten Karanlıkta Diyalog Proje Koordinatörü M. Hakan Elbir, etkinlik süresince yapılanların görsel olmayan algılamayı ve önyargısız fikir alışverişinde bulunmayı hedeflediğini söylüyor.