Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

ASIM İŞLER "DÜNYANIN TÜM RENKLERİ"
1 Kasım – 14 Aralık 2013 tarihleri arasında Sanatseverlerle Tatart Sanat ve Araştırma Merkezi’nde buluşacak olan “Dünyanın Tüm Renkleri” Resim Sergisi için 31 Ekim Perşembe günü Tatart Sanat ve Araştırma Merkezinde Prof. Dr. Kaya ÖZSEZGİN‘in , Sanatçının Kızı Şegan İŞLER‘in ve TATART Sanat ve Araştırma Merkezi Kurucusu ve Yöneticisi Gizem TATLICI‘nın katıldığı bir Basın Toplantısı düzenlendi.

Asım İşler Kimdir? Yapıtları Victoria and Albert Museum-Londra, Bibliothèque Nationale de Paris–Fransa, Cité International Des Arts Association Koleksiyonu- Paris, “Atelier 17” Koleksiyonu-Paris gibi yurtdışı ve İstanbul-Ankara İzmir Resim Heykel Müzeleri, T.C Kültür Bakanlığı, Elgiz Çağdaş Sanatlar Müzesi ve DEMSA gibi yurtiçinde önemli müzeler, özel kurum ve birçok kişisel koleksiyonlarda yeralmakta olan Asım İŞLER (1941–2007), resim sanatının temel formlarında ve tekniklerinde yapıtlar ortaya koymuş çağdaş Türk resminin önemli bir temsilcisidir. Yapıtları yağlıboya tuvaller, akrilik tuvaller, gravürler (figüratif, soyut / siyah beyaz ve renkli), litografiler, Paris afiş resimleri, karton üzerine akrilik, suluboya, pastel ve guaj eserler olarak çeşitlilik göstermektedir. İŞLER 1966’da Cemal Tollu, Neşet Günal, Sabri Berkel ‘in öğrencisi olarak İDGSA Resim Bölümünü bitirdi. 1970 yılında Devlet Avrupa konkurunu kazanarak 1970-1974 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Akademisi Boya Resim, Gravür, Litografi atölyelerinde ve Paris’te “Atelier 17”de S.W Hayter ile çalışmalarını sürdürdü. İlk kişisel sergilerini Paris’te gerçekleştirdi. 1987–1992 yılları arasında Fransız hükümetinin katkıları ile İstanbul-Paris arasında yaşamını sürdüren sanatçının Türkiye’yi temsil ettiği önemli sergiler arasında Salon des Realitées Nouvelles (1974)-Paris, Salon de Jeune Peinture (1974) Musée Art Moderne/Paris, 33. Salon de Montrouge (1988) Galeri Montenay/Paris, De Bonnard a Bazelitz (1993)/Bibliotheque Nationale de Paris, “PARİSTANBUL” Cite Internationale des Arts- Paris (1990) yeralmaktadır. Çağdaş resimde evrensel anlayışta ve soyut ekspresyonist eğilimde yapıtlar üretmiş olan İŞLER, 40 yılı aşan, sanata adanmış yaşam süresince yurtiçi ve yurtdışında 35 kişisel sergi açmış, 150’ün üzerinde karma sergi, fuar, bienal ve trienale katılmış, “Üç Şehir Resim ve Ben” başlıklı Retrospektif Resim sergisini, 2003 yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmiştir. 1974–2003 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yağlıboya ve gravür atölyelerinde Profesör olarak öğretim üyeliği yapan İŞLER için, 2007 yılında MAC ART’ta ASIM İŞLER ANISINA “Paris Afiş Resimleri” sergisi düzenlenmiştir.