Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

OSMANLI'DA BAŞYAPITLAR
İstanbul Nişantaşı’ndaki Portakal Sanat ve Kültür Evi yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 17-28 Aralık tarihleri arasındaki sergi ‘Osmanlı’dan Başyapıtlar’ adını taşıyor.Birbirinden farklı koleksiyonlardan derlenen eserlerin yer aldığı serginin tanıtım yazısında sanat ve antika uzmanı Raffi Portakal şu cümlelere yer veriyor:

“Dedemin sattığı birçok eseri babamın da sattığını biliyorum. Hem dedemin hem babamın sattığı eserler var ki onları yeniden satmak bana ve şimdi de kızıma nasip oldu, oluyor. Rahmetli babam derdi ki, ‘Oğlum bil ki bu güzellikler herkese aittir’. Bizim işimiz de onları sevenlerine ulaştırmaktır” ‘Müzayedeler çok anlık’ Raffi Portakal ailesinden miras aldığı bu mesleği şimdi kızıyla birlikte sürdürüyor. Bu serginin kendisi için önemi de bir geleneği devam ettirmek: “Benim en sevdiğim şeylerden biri insanların gelmesi eserler hakkında sorular sorması ve onlara o eserleri anlatabilmek. Müzayedelerde satışlar anlık oluyor. Ancak böylesi sergiler açmanın tadı, insanların bir araya gelmesi eserler önünde vakit geçirmeleri konuşmaları. Eskiden babam ve dedem, o dönemin tabiriyle dükkancı, şimdinin tabiriyle galerici kimlikleriyle, mekanda sanatseverleri ağırlar, onlarla kahve içip sohbet ederlerdi. Son zamanlarda insanlar evlerine eserleri sipariş ediyor ya da sadece müzayededen satın alıyorlar. Ben buna rağmen bu kez müzayede yerine sergi düzenleyerek bu sohbet, toplanma, sergi geleneğini devam ettiriyorum.”