Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

6.ULUSLARARASI HRANT DİNK ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BULDU
2009 yılından itibaren Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül tarihinde verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün bu yılki sahipleri aktivist Angie Zelter ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı oldu.

6. Uluslararası Hrant Dink Ödülleri dün akşam İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu. Sunuculuğunu oyuncu Olgun Şimşek’in yaptığı törende Ara Dinkjian ve Ari Hergel sahne aldı. 15.09.2014_arasmargosyan_2.jpgHrant Dink Vakfı’nın internet sitesinden canlı olarak yayınlanan törenin açış konuşmasını Rakel Dink yaptı. “Yanıbaşımızda Ezidilere yapılanlar ortadayken hâlâ yüz yıl öncesinde olanları nasıl görmezden geliriz” diyen Dink dünyada ayrımcılığın ve adeletsizliğin devam ettiğini söyledi. Türkiye’de ve dünyada yaşananlara rağmen umutlarını kaybetmediklerini vurgulayan Dink, “her ne olursa olsun iyiliği eyleme geçirenler var, ışıklar var” dedi. Vakıf her yıl “ışıklar” olarak adlandırdığı uluslararası ölçekte birçok katılımcıdan oluşturduğu listeden meydana getirilen jüri ile birlikte iki ödül sahibi belirliyor. Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün bu yılki sahipleri aktivist Angie Zelter ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı olarak belirlendi. Fincancı yaptığı konuşmada yapması gereken şeyi, mesleğini yaptığı için böylesi bir ödüle layık görülmenin hem gururunu hem de utancını yaşadığını belirtti. Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin kuruluşunda yer alan Fincancı tepkilere ragmen Türkiye’de yargının sağlıklı işleyebilmesi için Adli Tıp Kurumu’nun bağımsız olması gerektiğini savunuyor ve baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini vurguluyor.